tisdag 7 juni 2016

Rabarbersaft !

Idag har jag försökt mej på att laga rabarbersaft . Fick en rabarberplanta av mina föräldrar ifjol så nu har jag för första gången skördat egen rabarber. Googlade och hittade olika varianter av rabarbersaft recept men fastnade för ett med mycket ingefära och citron i. Det gick otroligt snabbt och var lätt att göra. Smakade just av saften och den var väldigt frisk och god. Bra då man kan frysa ner den också ifall man lagar större mängd av den nån gång.

Receptet :
500 g rabarber , skivas i tunna skivor med skalet på
300 g ingefära ,skivas i tunna skivor utan skal
2 citroner eller lime , skivas i tunna skivor med skalet på
200-250 g socker
7-8 dl vatten

Koka samtliga ingredienser i 5-10 minuter. Låt svalna över natten.Sila och häll på flaskor.  

Blandade ut saften så det var 1 del saft och 5 delar vatten. För starkare smak så sätt mindre vatten.
Jag hade i två citroner som jag skalade och skivade ner resten av citronen då den inte var ekologisk. Jag satte också i mindre socker än vad det stod i receptet. det är ju smaksak men jag vill inte ha det så sött.



2 kommentarer:

  1. lät ju riktigt bra! Jag borde oxå göra nått med min rabarber, har frusit ner en några påsar som går att använda till pajer o kräm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade ett recept med vaniljsocker i oxå som lät bra.Bara att prova sig fram :-)

      Radera