onsdag 28 september 2011

Ledig dag ......

Jag har hunnit med mycket skoj denna lediga dag :-)  På förmiddagen var jag till Plantagen med min svägerska och handlade växter hit hem. Köpte en rumsask och två ampelliljor Fint med gröna växter tycker jag . Senare på dagen blev det en inköpsrunda till Minimani med maken.Inhandlade lite saker som behövs inför höstens stora händelse , dvs makens födelsedag.På eftermiddagen kom dottern till oss och vi gick ut på långpromenad med Lady.Det var  skönt väder ute idag :-) På kvällen kom sonen och hans sambo till oss och åt nötbringa med potatis och kantarellsås + svartvinbärsgele  (som mamma o pappa lagat) och sallad. Så otroligt gott med  nötbringa.Den smälte i munnen.Makens special tillagade kantarellsås var inte sämre den. Så glad att jag har kock kunniga människor i familjen då jag inte själv är så intresserad av att laga mat ;-)

Dagens mat-nötbringa med kantarellsås,svartvinbärsgele, potatis och sallad.
Promenad i det vackra höstvädret.

Lady vill gå åt ett håll och jag åt ett annat ;-)

Ok... vi går dit du vill men kom nu då "säger Lady"

Sötnos <3

Poserar lite....
Vilka ögon hon har och vilken blick....så fylld av kärlek <3
 

lördag 24 september 2011

Yantra tofflor

Denna vecka har jag haft så ont i axeln och skulderbladet på höger sida.Ibland har det känts som om en kniv varit  instucken mellan skulderbladen.Stel och öm och halvt bortdomnad i bakhuvudet har jag varit. Spänningar sätter sig i axlar och rygg för mej så jag vet ju varför jag fick dom...   Nu ser det ut att lösa sig på ett bra sätt det som jag grubblat över och som hade påverkat så många människor ..... men det  hjälper inte att för att bota axlar och rygg som  "låst" sig i "ontläget" :-(    Jag har testat tänjningar, massage ,värktabletter och spikmattan.För stunden har detta hjälpt en aning men efter en stund har smärtan varit där igen. Imorse tog jag fram mina Yantra tofflor och gick runt med dem i en timmes tid .Nu är det kväll och jag har fortfarande ingen smärta axlar och rygg. Blockeringarna löstes upp pga tryckpunkterna i tofflorna och cirkulationen i kroppen ökade.Tofflorna är verkligen effektiva. De är guld värda :-)


Yantra tofflor i olika färger. Jag har blåa :-)

onsdag 21 september 2011

Nya vinterstövlar

Dagens inköp blev ett par nya vinterstövlar. Varma och sköna. Det vita  luddiga fodret finns i hela stöveln  :-)

måndag 19 september 2011

Borde sova mera....

Jag är lite trött och hängig efter tre nätters vakande.Har så mycket som jag vill få gjort så jag hinner inte sova så mycket som jag borde.Idag har vi satt upp nya badrumsskåpet som vi köpte  förra veckan. Det gamla skåpet var så fult då  båda spegeldörrarna hade lossnat. Det har inte heller varit så lätt att föna håret utan spegel.En fördel med att vara utan spegel är ju att man sluppit se sina överloppskilon då man kommit från duschen ;-) Efter mycket om och men är  nya skåpet på plats och jag är så nöjd :-)
Storhandlat har vi gjort idag också.Förutom mat så hittade jag två nya te sorter som båda dofta så gott. Lite underkläder åkte också ner i shoppingvagnen :-)
 Nu ska jag orka mej igenom ett nattskifte till.Dvd boxen med Desperate housewives har jag sett slut på så inatt får det bli tidningar , tv och te .


Nya badrumsskåpet på plats :-)

Te sorten till höger doftar så gott :-)

söndag 18 september 2011

Höstkrukorna fixade !

Kissen fick en ljungplanta på ryggen .

I krukan som lyser har jag förutom ljung satt vita stenar och en fågel .Puppe sitter bredvid :-)

Fåglarna fick flytta från rabatten och till höstkrukan :-)
Väggampeln blev inte heller utan ljungplantor  ;-)

lördag 17 september 2011

Mera vitaminer...

Idag var det "Matfest i Österbotten".Jag , maken och Lady for dit och kollade vad en matfest går ut på.Mycket folk var där redan fast de just hade öppnat då vi kom dit.
 Mat av olika slag fick man köpa .En hel gris grillades på ett ställe...vårrullar såldes på ett annat.Förrätt,varmrätt och efterrätt fick man för 10 euro.Underhållning av olika slag medan man satt ner och åt och drack. Hantverk ,fisk ,inläggningar och grönsaker som är närodlade fanns att köpas. Lady brydde sig inte i det som såldes men hon  gillade att titta på dom levande grisarna som fanns där och så fick hon träffa mommo o moffa också  :-)


Dessa vitaminer fick följa med oss hem :-)

Morötter i tre olika färger.Jättelökar,purjolök och broccoli.Mums !!!

fredag 16 september 2011

Dags för vitaminerna igen

Blåbärskapslar är ett måste för hösttrötta ögon . Jag märker stor skillnad på bara några dagar när jag börjat ta kapslarna.

Dunderkuren som jag tar varje höst.En matsked om dagen räcker.När flaskan är tom har man garanterat mer energi än före man började ta vitaminerna.Rekommenderar Mivitotal till alla som behöver liiite mera ork i höstmörkret :-)

onsdag 14 september 2011

Crazy, Stupid,Love

Ikväll var vi och såg denna film på bio.

Det var definitivt en film i min smak ;-)




Synopsis: Kärleken står i centrum i denna ensemblekomedi med bl.a. Ryan Gosling, Julianne Moore, Steve Carell, Emma Stone, Marisa Tomei och Kevin Bacon i rollerna. En vardagkväll som alla andra får Cal (Steve Carell) en obehaglig överraskning. Hans fru Emily (Julianne Moore) vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David (Kevin Bacon) har Cal svårare att gå vidare. På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob (Ryan Gosling), en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova. CRAZY, STUPID, LOVE är regisserad av John Requa och Glenn Ficarra.




lördag 10 september 2011

Kräftskiva nr 2 för säsongen

Igår hade vi kräftskiva hemma hos en jobbkompis och hans fru i Karperö. De hade ett riktigt hemtrevligt och mysigt hus .Roligt då man får gå husesyn hos andra :-) Jättegod mat fick vi och stämningen var på topp. En kväll med många glada skratt :-) 


Kräftor.........mums !!!
Sallad med melon,tomat,bondost,sallat,räkor och citron.Den var enormt god och passade så bra till kräftorna.


Resten av fotona är tyvärr censurerade :-) 



Receptet på salladen:

OST-RÄK-MELONSALLAD

200 gr bondost
1 påse (180gr) stora räkor
1 kruka isbergssallad
1 galia eller honungsmelon ( ca 1,2 kg)


Dressing:
3 msk rypsolja
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar
1/2 dl färsk dill
1 tsk flytande honung


som dekoration :
1 citron
dill


Dela bondosten i bitar. Låt räkorna tina och rinna av.Blanda ihop dressingen och lägg i ostbitarna och räkorna för att få smak av dressingen.
Skölj och torka salladsbladena.Dela melonen och ta bort kärnorna.Skär sen varje melonhalva i 4 delar.Ta bort skalet och skär i bitar.
Fördela salladsbladena på ett serveringsfat.Lägg sen på melonbitarna.Lägg sen på ost-räk blandningen .Dekorera med dill och citron.


På kräftskivan hade värdparet lagt halvor av cocktailtomater runt salladen på serveringsfatet , vilket jag tyckte gav färg åt salladen .


Jättegott !!!

torsdag 8 september 2011

Nytvättad Lady :-)

En bild på en nytvättad , vild hund som bara poserar mot "betalning" ....med nosen så nära kameran och godiset som möjligt :-)


Våran sötnos  <3

Shopping gör en på bättre humör ...eller hur?

Jag köpte två likadana lyktor som skall hänga ute på terassen här hemma.

En dubbel gul kinaros.Den påminner mej om solen och Kreta :-)

Sen blev det fem stycken ljungplantor ...till att börja med....som ska ner i krukor runtom på gården :-)
Den här vackra  hängbegonian har jag inte köpt.Den har min mamma drivit upp .

Den är otroligt vacker med både enkla och dubbla blommor på samma planta :-)

tisdag 6 september 2011

Glad och tacksam

De flesta dagar är bra dagar men ibland dyker det upp  en "dålig" dag .Igår var en sådan dag.För att orka igenom såna dagar eller perioder behöver man nån att dela sorgen med, för visst känns det bättre om man har nån som lyssnar och bryr sig :-)
Jag känner mej så glad och tacksam över att ha en underbar man, barn,föräldrar ,vänner och Lady <3 som  lyssnat och gett  mej stöd  <3  Idag orkar jag se framåt igen och har styrkan att ta itu med det som väntar....hur det sen än blir .Kramar till er alla <3

söndag 4 september 2011

Picnic vid Kopparfuruskär


På väg mot Kopparfuruskär med Flippern.
Daniela och Lady 

Vid Kopparfuruskär finns två grillplatser.Vi valde den som låg närmare vattnet denna gång.

Lite rökig utsikt från grillplatsen mot vattnet.

Alex sköter grillandet :-)
Lady gillade doften av enbärs buskarna.

Då hon doftat färdigt la hon sig ner på bryggan och studerade vattnet :-)


Alex och Lady spanade på båtarna som körde förbi.
Mätta och trötta av all havsluft  :-)
En riktigt skön höstdag hade vi i  i skärgården .Hoppas höstvädret fortsätter  att vara varmt och fint.

lördag 3 september 2011

Besatt av de desperata ......

Har jobbat nattskifte de 3 senaste nätterna.Min underhållning har varit mina dvd:n  med de desperata husfruarna.Tiden går fort då man ser avsnitt efter avsnitt.Varje avsnitt slutar ju oftast på ett sådant sätt att man är tvungen att se nästa också....och så nästa efter det.Nu har jag ledig helg men maken började jobba nattskifte i sin tur, så jag fortsätter se på de desperata......eftersom tv:n bara är min denna helg ;-)
Säsong 4 har jag börjat med nu......men det finns flera säsonger kvar som jag inte har sett  .Hösten är räddad ;-)






Tycker det är intressant att få veta vems rollfigur olika människor mest identifierar sig med i olika serier. Jag är en blandning mellan två av dessa rollfigurer.Undrar om nån kan gissa vilka ;-)