söndag 26 maj 2013

Så här ser min värld ut just nu :-)

Helt underbart vackra narcisser blommade i rabatten vid skären då vi kom dit idag.

Påskliljor och narcisser i rabatten vid grillstugan.

Daniela och Lady står och beundrar utsikten från grillstugeterassen.

Äppelträdena hade fått stora blad och verkade trivas bra.
 De t.o.m hade några blommor som blommade :-)

Det andra äppelträdet.

Vinrankan som jag har hemma  som växer mot terassen.

Japansk akleja.

Tulpan.

Tulpan Burgundy

Tulpan "White Triumphator"

Lettisk låg körsbärsbuske i blom.

Lila Burgundy igen...


Lilla fågelbadet :-)

White Triumphator

Vitsippor

fredag 24 maj 2013

Äntligen ledig ....

.....efter 8 dagars jobbande. Nu är jag fiskeänka i en veckas tid medan maken är och fångar laxar ;-) Började ledigheten med att shoppa tillsammans med dottern. Jag kom hem med nya underkläder , 2 par shorts och en blus . Sen har vi slappat i solen . Dottern for till jobbet och jag har sett Let´s dance med Lady . Marko och Oscar gick vidare till final. Helt rätt tycker jag. Maria  är  gullig och rolig men de andra två dansar bättre. Snart läggdags. Gonatt !!!

onsdag 22 maj 2013

Skrattyoga

Idag hade vi rekreationsdag från jobbet och skrattyoga stod på programmet. Det var en annorlunda upplevelse som kändes riktigt bra :-) Jag trodde att det skulle kännas konstigt att skratta på beställning men det var riktigt kul. Så nu är jag en upplevelse rikare. Wasa wellness var en helt obekant plats för mej men där fanns mycket intressant som jag gärna skulle bekanta mej med.Får satsa på att anmäla mej till nån kurs till hösten :-)

9 veckor med Dukan dieten

Efter 9 veckors diet med Dukan metoden så väger jag nu 59,5 kg. Jag har gått ner 6,9 kg i vikt.Idealvikten var räknad till 59,3 kg men jag nöjer mej med att "nästan" lyckats nå det resultatet ;-) I en veckas tid har jag ätit ett äppel om dagen som man egentligen inte får förrän man övergår till "sammanslagningsfasen" då man ska börja äta mera kolhydrater igen.Jag har ändå gått ner ett halv kg, trots äpplet ;-)
 Nu har både jag och maken bestämt att vi nått vårt mål och övergår i sammanslagningsfasen. Nu får vi äta en frukt om dagen , 2 skivor fullkornsbröd/dag och potatis och ris ett par ggr per vecka.En dag får vi äta vad vi vill och en dag skall vara proteindag som förut.
Det känns inte som att nån av oss vill äta bröd, ris och potatis men att få äta frukt och grönsaker varje dag (utom en) är helt underbart :-) Idag åt jag också några jordgubbar med min turkiska yoghurt till frukost.
Så gott :-) Blir intressant att se vad som händer med vikten nu.

tisdag 21 maj 2013

Liten uppdatering

Nu har sommarvärmen kommit och jag har prioriterat annat än att blogga den senaste veckan. En liten uppdatering om vad jag haft för mej kommer här iallafall.
Förra veckan var en riktig eurovisions vecka med semifinaler på tisdag och torsdag och sen den stora finalen på lördagen. I vår familj kollar vi noga alla bidrag och betygsätter dem. Min vinnare i år var också den låt som vann hela eurovisionen nämligen Danmark :-) Som tvåa och trea hade jag Azerbaijan och Norge som hamnade bland dom fyra bästa. I motsats till de flesta andra i Finland så var jag inte direkt förtjust i Kristas låt men jag är ändå förvånad att den inte fick en bättre placering än vad den fick.
Annars har jag tillbringat min tid ute i solen på ett eller annat sätt. Äppelträdena som jag fick till morsdagspresent är nu planterade .Ni som vill se bilder får kolla min blomblogg http://blandblommorochblad-nattugglan.blogspot.fi/ 
Nu jobbar jag också intensiva 8 dagar för att vara ledig så mycket som möjligt nästa vecka då maken är på sin trollingsemester. Vill ju inte lämna Lady ensam mer än nödvändigt ;-)

Mina två söta flickor på terassen i väntan på att finalen ska börja :-)

Eurovisionsfinalsmaten bestod av stekta champingjoner, ooupsies med räkröra, oranga tomater, lufttorkat kött och lite grillost. Jättegott :-)
 

söndag 19 maj 2013

Nu är det grönt !

Mycket händer i naturen på en vecka . För en vecka sedan fanns det inga gröna löv alls i trädgården.Nu är det så grönt och fint . Härligt !

söndag 12 maj 2013

Grattis mamma på morsdagen :-)

Idag har vi varit och firat min älskade mamma på morsdagen i Korsnäs :-) 


Mina kära föräldrar .
Tusen tack till er båda för all den goda maten och en härlig dag tillsammans :-)

Massor med gott blev vi bjudna på :-)
Min portion med mat ...mums !!!

Daniela ute på terassen bland blommorna.

Mamma och pappa har så fina blommor som blommar.Så härlig färg på de här blåsipporna.

Gullvivorna blommor redan .....men inte hemma hos mej :-)

Massor med scilla.

Lady som så väntat på att få komma och hälsa på mommo och moffa.

Vi hade köpt en stamros till mamma .Skulle gärna ha en sån själv också ;-)

Hemma på gården står äppelträdena som jag hade önskat mej i morsdagspresent :-)
Nu ska jag läsa mej till hur dessa ska skötas och sen hoppas jag att det så småningom skall komma äpplen på dem också .
Tack min kära barn för dem :-)

tisdag 7 maj 2013

7 veckor med Dukan dieten.

Det har varit en bra  "diet vecka" för oss båda .Vi har varierat maten  mer än tidigare .Vi lär oss mera hela tiden hur man kan tillreda olika rätter med de ingredienser som vi får äta.
 Firat 1 maj med god mat (tillåten sådan) och dryck (inte tillåten sådan ) ;-) Vi har också varit och fått smakprov på bröllopstårtan som skall ätas vid bröllopet i juli , så liiite fuskande har det blivit också denna vecka.
Resultatet av 7 veckors Dukan diet är  -6,4 kg för min del ,så denna vecka har jag tappat ett helt kilo och väger nu exakt 60,0 kg .Jag är så nöjd !
Maken har gått ner 1,7 kg denna vecka. Hans saldo är nu 14 kg minus ...inte så illa det heller ;-)
Jag är så glad och nöjd över att vi har orkat med detta så här långt för nu har jag hittat min "brudens mor klänning" och den passade perfekt :-) Borde nu börja träna lite mera också för att få nån "form" på kroppen.

söndag 5 maj 2013

Oopsies !

Jag hittade ett recept på ett alternativ till bröd då jag googlade för nån vecka sedan nämligen Oopsies.
Enkla att göra och jättegott att äta me nån röra på  tex  turkisk yoghurt , räkor och färska örter. Går också att göra en enda stor Oopsie istället för 6 "handflatsstora"  och använda som pannkaksrulle eller nåt.

Här är receptet till 6 stycken Oopsies bröd :

3 ägg delade i vita och gula
100 gr Philadelphia ost
lite salt

Vispa äggvitorna så hårt att bunken kan vändas upp och ner.
Vispa ihop äggulorna och Philadelphia osten. Salta. Jag har också satt i färska örtkryddor i smeten men det är ju smaksak.
Blanda försiktigt ner äggule-philadelphiasmeten ner i äggvitorna .
Klicka ut 6 ooupsies på en plåt med smort bakplåtspapper (de har en tendens att fastna annars) 
Gräddas i ugn 150 grader 30 minuter.

Mina Oopsies direkt från ugnen.

Ooupsie med turkiskyoghurt röra på. Jättegott !

   

lördag 4 maj 2013

Båten är fixad

Båten är nu tvättad och vaxad.Våra män gillar att göra det jobbet ;-)  På min och Cathas lott föll städningen inne i båten. Nu skiner båten och är redo för att sjösättas så småningom. Väntar på lite varmare väder bara innan det blir premiärtur för min del .

onsdag 1 maj 2013

Mera skärifoton

Så vackert , lugnt och rofyllt .


Denna fina fyr är inte vår...den står på granngården...men jag skulle gärna vilja ha en :-)

Lady och Anders  :-)

Firat Valborg i skären




Glada Vappen !!!

Väntar på att vattnet i tunnan ska bli varmt .
Grillstugan


Jag njuter i badtunnan.