söndag 1 maj 2016

Umeåresa 28-29.4 2016

Här kommer lite bilder från vår Umeåresa. Jag och svägerskan skålade i bubbel ombord på Wasa Express.Kortpackan var med så det blev lite kortspelande också. De hade renoverat och flyttat bardisken till ena sidan istället för mitt på golvet där den var förut.Helt ok men det var nästan mysigare som det var förut..... Vi hade bokat hotell Scandic Plaza och fick ett rum på 8:e våningen. Vi hade fin utsikt över älven och rummet var fräscht. Efter att ha shoppat gick vi till Allstar och  åt  Caesarsallad med kyckling som var jättegod. Efteråt njöt vi av bastun som finns på 14:e våningen med en otrolig utsikt över stan.

Morgonfrukost på hotellet och sen shopping vid Ikea +köpcentret Avion . Jag hade inte en aning om att Avion http://www.avionshopping.se/sv-se  fanns men tydligen skall där finnas sammanlagt 90 butiker, cafeèr och restauranger sammanlagt. Far man till Umeå bara över dagen så behöver man inte åka in till centrum för att hitta saker att shoppa om man inte vill till Åhlens och Lagerhaus förståss. 
Catha poserar framför ett rum vid Ikea .
 Paus vid EspressoHouse där jag drack en enormt god vaniljlatte. Cheesecake med kolasås åt jag till men den var jättesöt så jag fick lämna en bit då det bara blev för mycket .... 
Kaffet i Sverige smakar inte gott så det är bra det finns möjlighet köpa bättre varianter för att stilla sitt kaffebegär.
 Då ligger Finlands mycket efter i utvecklingen när det gäller utrymmen för småbarn som tex familjerum i köpcenter där man kan värma mat , byta blöjor och leka av sig lite. Visst finns det men så bra som det var här har jag aldrig sett tidigare hemma iallafall.

Så här vackert var det på havet på hemvägen. Vi åt skärgårdsbord som vi alla var nöjda med. Av någon anledning så hade vi trott att utbudet skulle ha varit mycket mindre än vad det var , så det var positivt :-)
 För mej blev inte shoppingresan så dyr denna gång . Köpte inte ett enda klädesplagg till mej själv men på båten föll jag för en Lundmys klänning som jag köpte till babyn som jag snart skall bli farmor åt . Alicia skall få en pippidocka och bok då hon har födelsedag om några veckor. Kryddhyllor till skären från Ikea + en matstol som vi skall ha på villan åt barnbarnena. En trevlig resa men skönt att vara hemma igen :-)

5 kommentarer:

 1. Åkte mycket till Umeå och Sundsvall när jag bodde i Vasa , det var läääänge sen :). Vad kostar båtresan till Umeå idag ?

  SvaraRadera
 2. 35 euro för en väg eller 39 för kryssning tur-retur samma dag.

  SvaraRadera
 3. Varsågod :D Lite dyrare än förut då man var ung :)

  SvaraRadera
 4. hej.länge sen jag va in o kollade här, det blir ju mest insta.. så fina saker du köpte, klänningen va ju fin o grattis till att du skall bli farmor..pippidockan är ju oxå söt. Vi va ju till Ikea då vi "langade över" Linnea ..o visst fanns det många affärer där, vissa lite dyra grejs i..ha de bra!

  SvaraRadera