söndag 30 oktober 2011

Äter bara gott :-)

Försöker äta bättre nu så jag ska lyckas gå ner lite i vikt. Denna helg har vi ätit nyttigt och så gott ! I fredags blev det fyllda paprikor i ugnen.Glömde att ta bild på dem men goda var de. Fisk i alla former blir det mycket av nu då maken trollar och hämtar hem fisk .En variant var stekta öringskuber med lök och dill som han serverade med en gräddfilssås och wokade rotfrukter.Jättegott ! Ikväll ska vi fira makens sista semesterdag med en sallad och lite gott att dricka till. Första gången jag lagar denna sallad som jag fick smaka på vid kräftskivan hemma hos kollegan Peter och hans fru Lotta.Den salladen var jättegod.Hoppas min variant av salladen också är det :-)


Stekt öring med rotfrukter och sås.

Min variant av "kräftskivesalladen"

lördag 29 oktober 2011

Stegräknare

Jag har haft många olika puls-och stegräknare i min ägo . Nån har kommit som prenumerationsgåva med nån tidning och nån har jag vunnit på lotteri.Alla dessa olika modeller har haft en sak gemensamt, dvs de har varit krångliga att använda.Vem orkar gå runt med ett pulsbälte under bröstena som skavar och irriterar en då man tränar...inte jag! Att behöva ställa in en masa funktioner för att få sina steg räknade är också jobbigt .Ofta när har man ställt in allt och tror att apparaten fungerar och så har den inte ens registrerat ett enda steg!!! 
Nu har jag sen en vecka tillbaka skärpt mej igen med motionen och ätandet.Mera grönsaker och mindre socker och kolhydratrika livsmedel ska nu ätas.Dricker ört te av olika slag för att rena kroppen och försöker få in mera vardagsmotion i mitt dagliga program.
Igår var jag och dottern och shoppade och vid Clas Olson såg jag en stegräknare för endast 4,95 euro.Enkel modell . Bara att sätta fast i byxlinningen och börja gå så räknar den stegena.Perfekt för en latmask som mej så jag köpte den :-)
Idag har jag testat den och den fungerar jättebra.Hittills idag har jag tagit 14364 steg.Det är inte alls illa tycker jag.Var ute på en 2 timmars promenad med min svägerska och då kom det många steg :-) En kvinna i min ålder bör gå 11000 steg per dag för att behålla en hälsosam vikt läste jag någonstans på nätet.Det bästa med denna stegräknare är att jag inte ens märker att jag har den på mej :-)  Så nu är det bara att räkna stegena man tar :-)


Min nya rosa stegräknare

fredag 28 oktober 2011

Datorförbud?

Man skaffar den hund man förtjänar ....eller nåt liknande ordspråk har jag hört nån gång. I mitt fall så antar jag att jag borde minska den tid som jag sitter framför datorn.Lady är iallafall väldigt tydlig med sin åsikt om den saken. Direkt jag sätter mej vid datorn så kommer hon och sätter sig bredvid och börjar fnysa. Fnyser gör hon alltid då hon är frustrerad över nåt som inte går som hon vill.Hjälper inte fnysningarna så börjar hon knorra.......sen kommer det riktiga kommandon i form av skall och långa blickar.SÅ MINDRE SITTANDE VID DATORN och mera motionerande istället, då är Lady nöjd :-)

torsdag 27 oktober 2011

Dagens "gillar"

Gillar :
* att Lady så gulligt såg till att jag kom mej upp ur sängen imorse...då jag inte orka stiga upp när väckarklockan ringde...
* att maken skjutsade mej till jobbet så att jag kunde sova 20 minuter längre än om jag skulle ha tagit mej dit själv  :-)
* att min snälla pappa skjutsade hem mej från jobbet då jag hade bråttom hem idag <3
* nya madrasserna till sängen , som oväntat kom redan denna vecka och som var orsaken till att jag hade bråttom hem idag.Madrasserna är underbart sköna :-)
* att jag har 3 dagar ledigt framför mej :-)

lördag 22 oktober 2011

Jag beundrar makens blommor.....

Jag älskar blommor i alla dess färger och former. Brukar  köpa mej en bukett nu och då bara för att få njuta av blomfägringen.Nu har vi så många vackra blommor hemma så jag bara måste dela med mej av dem här :-)






















Lady fick nog av mitt blomfotograferande och ville vara med på bild hon oxå ;-)


Se så fint hon poserar med blomman :-)



Suck !!!!  NU RÄCKER DET med fotograferandet.....tycker Lady <3 



onsdag 19 oktober 2011

Grattis Anders 50 år idag!

Idag fyller maken 50 år .Familj ,släkt och vänner har uppvaktat med sång, blommor och presenter :-) Jag vet att han känner sig riktigt nöjd med firandet av sin stora dag  <3 Tack till alla er som gratulerat och uppvaktat Anders .Stort tack till alla er som hjälp till med det ena och det andra när vi har firat <3
 Nu får vi pusta ut och ta det lugnt resten av semestern. 


GRATTIS ÄLSKLING <3



En bild på alla vackra blommor som han fick :-)

tisdag 18 oktober 2011

Shopping i Lappland :-)

Måste ju bara visa  några av sakerna som jag shoppat i Lappland :-)


Julgransprydnader och tomtar + lite nytt te  :-) 

En ny varm och skön mössa och vantar .

Lappland

Här kommer några bilder från Lapplandsresan :-)


På vägen till Rovaniemi

Vårt hotellrum

Vy från hotellrummet

....vyn åt andra hållet...

Rantasipi Pohjanhovi , där vi bodde. Ett riktigt bra hotell tycker jag.

Ute och kollar omgivningarna.

Balkonger med stjärnor.Snyggt !

Gatan som gick ner till hotellet.

Lordis handavtryck .
Bastuavdelningen med simbassäng besökte vi varje kväll.Härligt att koppla av där.
Vid  Santa Claus village  .   Anders och Lady poserar :-)

Dottern och svärdottern på bild :-)

Mina 2 sötnosar <3

Familjen samlad vid Santa Claus village
Var är tomten och renarna ?



Tomtens vita ren kikar på mej och Lady :-)


Glada flickor :-)
Trött flicka....

MAAAAT!!!!!!!
Vattenkraft 




Rastplats på vägen hem.

Mot nya mål......



måndag 17 oktober 2011

Födelsedagsfirare nr 4

Födelsedagsfirare nummer 4 är min älskade pappa som fyllde år samma dag som vi for upp till Lappland. Roligt då man kan fira tillsammans och göra nåt roligt ihop :-) 


Grattis på DIN dag pappa <3 

torsdag 13 oktober 2011

Imorgon åker vi till Lappland :-)

Vi planerade att åka till Italien eller  Malta på tumanhand på semestern nu i höst. Gissa vad det sen blev? Jo , Lappland med hela vår underbara familj  !!! Så imorgon åker vi iväg. Vissa av oss är mer intresserade av vyerna , andra av maten och så har vi dem som är tomtetokiga ;-) Jag hör till alla tre kategorierna , så jag lär må extra bra :D  Italien planerna får vi återkomma till...eller hur svägerska ;-)  Ha det så bra  i helgen alla bloggläsare .


Hoppas ju på att få se några renar också :-)

tisdag 11 oktober 2011

Drive

Ikväll blev det bio besök tillsammans med maken , dottern och svärsonen (som fyllde 23 idag)
Drive,  med Ryan Gosling i huvudrollen , var en lite annan typ av film mot de jag brukar se . Action,triller filmer kan vara riktigt bra.Denna var annorlunda.Lite prat och mycket närbilder....vilket jag inte hade nåt emot då de oftast var på Ryan ;-) Lite seg i början men sen blev det action så det räckte till. Jag och Daniela fick titta ner i golvet vid flera tillfällen....som tex då nån fick en gaffel i ansiktet eller blev söndertrampad i ansiktet i en hiss ...huadå!!! Nästa film blir nog en komedi...igen   ;-)



måndag 10 oktober 2011

Födelsedagsfirare nr 3

I helgen var det dags för mera firande.Maken som fyller 50 den 19.10 tjuvstartade firandet med en kompisfest vid skären.Lite nervöst var det nog med tanke på utlovade stormar och regn...men vi vaknade på lördagen till strålande solsken.Bättre väder kunde vi inte ha haft :-) Det blev en riktigt rolig fest med många glada skratt :-) Skall bjuda på några bilder.......men inte alla ;-) 


Vaknade till strålande sol och lugnt hav :-)



Ladys favoritsysselsättning....stå och se på vattnet :-)
Förberedelserna inför festen har börjat och tunnan ska fyllas på med vatten.Alex ,Tommy och  Micke hjälps åt :-)

Alex och Tommy bär på förfriskningarna som ska stå bredvid tunnan ;-)
Väl kylda burkar :-)
Här är en som oxå är väl kyld :-)  Modig son vi har <3
Vår egen  paparazzi fotograf Catha :-)









Jag och brorsan <3


Anders (den blivande 50 åringen)  har tydligen tappat fiskar ur håven vid ett antal tillfällen så han fick i uppgift att öva sig på att "håva in fisk" i baljan :-)

Yes , han klarade det ;-)

Matdags !  ....och på skären får man servera mat direkt från kastrullerna ;-)


Några hungriga gäster på bild ;-)


En trött Lady i Tommys famn <3
"Pappa, vet du vad...."   :-)


Till sist en tunnabadar bild....men en suddig sådan  för att inte visa våra gäster på bild ;-)