tisdag 17 februari 2015

Uppdatering......

Jobbat nattskifte i fyra nätters tid och blev vakledig idag. Började köa efter biljetter till Roxette - Wasa Open Air 2015   direkt jag kom hem . Lyckades få sittplatsbiljetter på ganska bra platser , hoppas jag iallafall. Mitt första val av biljetter var slutsålda på 2 minuter , så min tröga och trötta hjärna hann inte riktigt med där ;-)  Sen var det dags för en uppfräschning hos frissan. Slitna toppar klipptes bort och några slingor färgades. Sen hem och åt lite  mat och efter det slocknade jag på soffan. Nu har jag just vaknat ( kl.18.30) så få se om jag kommer mej i säng nångång inatt .

Jag planterade om några blommor i nöd förra veckan och jag ser redan hur tacksamma de blev över behandlingen . Jag har inte hunnit så några frön ännu då jag inte har fått skaffat såjord men borde få det gjort så snabbt som möjligt för chili och aubergine borde sås nu.
Två tamburslampor köpte jag förra veckan som nu är uppsatta där de skall vara. En bekant påpekade för en tid sedan att såna lampor som vi har i tamburen är väldigt omoderna ;-) Jag gillar att förnya saker i hemmet men just de lamporna hade jag inte själv haft en tanke på att byta ut :D Bra blev det iallafall fast lamporna var billiga och helt vanliga plafondlampor. Passade också på att köpa mera ledlampor för att kunna byta ut de gamla vartefter de går sönder.

Jag och svägerskan var på bio i början av förra veckan och såg en lite annorlunda film mot vad vi brukar se   (som  lättsamma komedier ). Filmen vi såg heter "Force Majeure - Turist"
Den handlade om en familj som är på semester i Alperna under fem dagar. Tankegångarna hos de olika personerna i filmen var intressanta att följa med men slutet på filmen förstod vi inte riktigt !?

En familj åker till Alperna för några dagars skidåkning och tid för varandra. Solen skiner och underlaget är perfekt, men en lavin vänder upp och ner på tillvaron när pappa Tomas överger hustru och två barn i en nära-döden-upplevelse.  Katastrofen uteblir, men familjen är likväl offer. En instinktiv handling får familjen att ifrågasätta sina roller och pappa Tomas i synnerhet. Semesterns sista dagar blir en prövning för äktenskapet och för Tomas startar en kamp att återerövra sin status som familjefader.( Svenska filminstitutet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar