måndag 23 februari 2015

Ny sommarjacka

    Idag fick jag hem min konstläder jacka som jag beställt på nätet.
    Den var exakt som jag hade tänkt och den  satt perfekt. Är så nöjd :-)
    Lite vågat att beställa en jacka men det går ju att skicka tillbaka om man inte är nöjd.


Blåsigt och kall

Vi var ute och körde till skären idag. Gråmulet, blåsigt och kallt men Lady njöt :-)
 Hon sprang runt på isen och i skogen och rulla sig i snön med jämna mellanrum.

Jag trivs bättre inomhus såna här dagar ;-)

söndag 22 februari 2015

Söndag

Började dagen med en vitamindryck som jag gjorde med juicepressen.
 Rödbeta, gul morot, spenat , ett rött och ett grönt äppel , ingefära och en tomat.
 Energi fick jag så det har räckt till hela dagen :-)

Satt ute på terassen en stund och njöt av solen en stund med Lady. Snön har smält och grönt gräs har kommit fram :-)

När vi satt där ute märkte jag att solen omringades av ett ljusfenomen - halo heter det visst .

Sovrummet blev storstädat idag. Bytte julgradinerna mot mörkläggningsgardiner
.Städade byrån och torkade damm . Bytte sängtäcket och vädrade alla textilier.
 I fönstret har vi en ny lampa som jag köpte straxt före jul.
 Saltstenslampan  ljus gillar jag då det är så milt och behagligt..
Nu känner jag mej riktigt nöjd med dagen :-)

fredag 20 februari 2015

Lax-chili-kokos soppa

Idag testade jag att laga ett nytt recept som fanns i Lidls  reklamblad denna vecka. En soppa med en mängd olika smaker i. Sött , surt ,starkt i en salig blandning men ändå väldigt mild. Här är receptet om nån blir nyfiken och vill prova på att laga den :
Lax-chili-kokos soppa
600 gram honungsmarinerade laxbitar .
3 paprikor
1/2 purjolök
1 burk kokosmjölk
1 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar
1-3 chilin
3-5 vitlöksklyftor
1 lime
Skär paprika , purjolök,vitlök och chili i bitar och sätt i en kastrull. Häll sen i fiskbuljongvattnet och kokosmjölken. Låt koka tills grönsakerna blivit lite mjuka. Lägg sedan i laxbitarna och om du vill lite nudlar. Koka upp och låt det sen småkoka tills allt är mjukt ,ca 10 min. Pressa i saften från limen. Låt dra under lock en stund innan servering.


onsdag 18 februari 2015

Ledig dag !


Började dagen med att fixa mej en drink. Fänkål, spenat, broccoli,gurka, morot, citron och ingefära var det i den. Den blev väldigt grrön och smakade lite syrligt av citronen. Gott ? Nja, men inte dåligt heller . Pressar man juice av söta frukter blir det förståss sötare och godare men den här var nog mest bara nyttig :D

Lady har njutit av att ligga i solen och titta ut genom fönstret idag
 Hon blev glad då vi en stund senare fick besök av dottern.

En underbart vacker gravidmage har hon vår dotter :-)
 På magen dinglar ett "proud mama " gravidsmycke som låter sakta då hon rör sig.
 Detta smycke har små babyfötter på sig .De syns inte så bra på bilden men om du kollar noga så ser du dem.
 Smycket fick dottern av sin man i julklapp .

tisdag 17 februari 2015

Uppdatering......

Jobbat nattskifte i fyra nätters tid och blev vakledig idag. Började köa efter biljetter till Roxette - Wasa Open Air 2015   direkt jag kom hem . Lyckades få sittplatsbiljetter på ganska bra platser , hoppas jag iallafall. Mitt första val av biljetter var slutsålda på 2 minuter , så min tröga och trötta hjärna hann inte riktigt med där ;-)  Sen var det dags för en uppfräschning hos frissan. Slitna toppar klipptes bort och några slingor färgades. Sen hem och åt lite  mat och efter det slocknade jag på soffan. Nu har jag just vaknat ( kl.18.30) så få se om jag kommer mej i säng nångång inatt .

Jag planterade om några blommor i nöd förra veckan och jag ser redan hur tacksamma de blev över behandlingen . Jag har inte hunnit så några frön ännu då jag inte har fått skaffat såjord men borde få det gjort så snabbt som möjligt för chili och aubergine borde sås nu.
Två tamburslampor köpte jag förra veckan som nu är uppsatta där de skall vara. En bekant påpekade för en tid sedan att såna lampor som vi har i tamburen är väldigt omoderna ;-) Jag gillar att förnya saker i hemmet men just de lamporna hade jag inte själv haft en tanke på att byta ut :D Bra blev det iallafall fast lamporna var billiga och helt vanliga plafondlampor. Passade också på att köpa mera ledlampor för att kunna byta ut de gamla vartefter de går sönder.

Jag och svägerskan var på bio i början av förra veckan och såg en lite annorlunda film mot vad vi brukar se   (som  lättsamma komedier ). Filmen vi såg heter "Force Majeure - Turist"
Den handlade om en familj som är på semester i Alperna under fem dagar. Tankegångarna hos de olika personerna i filmen var intressanta att följa med men slutet på filmen förstod vi inte riktigt !?





En familj åker till Alperna för några dagars skidåkning och tid för varandra. Solen skiner och underlaget är perfekt, men en lavin vänder upp och ner på tillvaron när pappa Tomas överger hustru och två barn i en nära-döden-upplevelse.  Katastrofen uteblir, men familjen är likväl offer. En instinktiv handling får familjen att ifrågasätta sina roller och pappa Tomas i synnerhet. Semesterns sista dagar blir en prövning för äktenskapet och för Tomas startar en kamp att återerövra sin status som familjefader.( Svenska filminstitutet)

torsdag 12 februari 2015

Orkeslös och omotiverad

Försöker hitta motivation att blogga men det är svårt .Mina tankar finns hos människor i min närhet som av en eller annan anledning har det svårt just nu. Försöker tänka positivt men ibland kommer det bakslag som gör att det är svårt att vara glad och oron tar överhanden. Allt kommer att bli bra men det är en tuff resa dit.
 Det som är positivt är att våren är på kommande och att jag ska bli mormor i maj  :-)
 Ska försöka mej på att börja plantera om blommor här hemma och så de första fröna imorgon. Motivationen och blogglusten kommer kommer nog tillbaka . Ha det bra allihopa !


Googlad bild

tisdag 3 februari 2015

Skönt vinterväder !

Idag hann jag och Lady ta en riktigt skön promenad då vi hade vaknat. Mulet och -8 grader men det kändes riktigt skönt.Det har kommit mycket snö och Lady njuter. Hon gillar verkligen snön. De dagar då det regnar och är klottigt och vått ute , då vänder hon i dörren och vägrar gå ut .Hon har börjat piggna till nu efter löpet och börjar bli sig själv igen :-)
Jag känner mej också riktigt pigg och är full av energi just nu.
Jag har börjat göra nyttiga juicer med vår nya juicepress eller råsaftcentrifug som den också kallas. Jag blandar och testar mej fram och får mer och mindre goda resultat. Jag gissar att de mindre goda är mer nyttiga ;-)
 En favorit är att pressa några morötter , ett äppel, en blodgrape och en bit ingefära i juicemaskinen och dricka på morgonen. De senaste dagarna har det också blivit mixar av grönkål, broccoli , morot , gurka och ingefära. Den var rätt kraftig. Det nästan kändes hur vitaminerna invaderade kroppen....men den var inte lika god som de andra.
 Gott blir det med melon , äppel, morot , citron och ingefära. Ja det går att testa sig fram vad man tycker bäst om. Äter annars nog mycket grönsaker men tänkte testa köra denna juicedrink nu en tid och se hur det känns .
 Pollensäsongen är i antågande och jag behöver förbereda mej så jag mår som möjligt när pollena kommer. Ifjol började det i februari. Annars brukar jag börja känna av besvären i mitten av mars , så jag är rätt känslig. Gillar inte att behöva äta antihistaminer i många månaders tid men ibland är det bara ett måste.
Jag har också läst mej till att det är bra för kroppen att dricka uppkokt vatten flera gånger om dagen.Gärna 6-8 koppar om dagen .Det behöver inte vara hett utan det går bra med avsvalnat vatten men det skall inte vara kallt. Det sätter igång matsmältningen och cirkulationen i kroppen.


måndag 2 februari 2015

Bröllopsfoton !

Äntligen har jag fått beställt foton från dotterns och svärsonens bröllop som var i juli 2013. Det tog sin tid att samla allas bröllopsfoton och  laga en fotobok till brudparet , så att beställa foton åt oss själva har lämnat tills nu. Det är svårt att välja ut ett visst antal foton också när man har ca 1500 att gå igenom och välja mellan.Nu är det gjort iallafall och 300 foton är nu insatta i albumet. Nu fattas bara text till bilderna men det skriver jag en annan dag. Det är kanske onödigt att beställa foton när man har dem i datorn men jag tycker om att bläddra i album och ville ha dem i pappersform.....så nu är jag nöjd :-)



söndag 1 februari 2015

Tulpaner !

Köpte hem tulpaner igen . De håller inte många dagar men de är så fina att se på och påminner om att våren är på väg.             
Två nätter avklarade nu och en till att jobba , sen är jag ledig igen. Jag gillar mina nattskiften  och klarar bra av dem men nog är man lite råddig och har svårt att ta tag i saker när man vakar. Ofta byter jag och maken av varandra med vaknätter.Nu tex så hade han 5 jobbnätter och när han slutade så började mina 3 nätter. Vi har vant oss vid det men inte är det ju kul alla gånger förståss.
Nu ska jag njuta av tulpanerna innan jobbet kallar :-)