onsdag 6 januari 2016

Motion och hälsa !

Det är kallt ute idag -22 grader just nu. Vackert ser det ut att vara där ute men jag har ändå hållit mej inomhus för att inte irritera mina luftrör. Maken är feberfri idag men fortfarande på sjukhus. Få se om han måste lämna dit ännu en natt eller om jag får hem honom. 
Jag har iallafall pysslat på här hemma . Städat lite och funderat på om julen ska städas bort eller ej , än så länge är tomtarna kvar på sina platser. 
Jag har undrat över hur jag (vi) i år kunde bli så här långvarigt förkylda som nästan aldrig brukar få en förkylning. Tror att en del beror på att maken inte har jobbat på hela hösten och därför inte släpat hem massor med "bobbor" som han annars brukar göra då han besöker alla sjuklingar i sina hem. Jag har tänkt att då man varje dag blir utsatt för  "bobbor" av olika slag i liten dos, så stärker det kanske immunförsvaret och man blir inte lika lätt sjuk.
 En annan sak är att jag alla andra vintrar ätit extra vitaminer men inte i år. Det påstås att extra vitaminer inte behövs...så jag har bara ätit nån D-vitamin då och då. Nu är vitaminburken framme igen + havtorn och massor av vitlök . Örtte , ingefära , honung och citron är också bra att få i sig dagligen.....fuskat med det också :-( 
 Nåja nu då jag iallafall börjar vara mitt gamla jag igen så måste immunförsvaret stärkas och kroppen väckas igen. Jag är urusel på att träna, jag vill men hittar aldrig riktigt motivationen. För nån dag sen läste jag i en Må bra tidning om en kvinna som börjat träna med en app.
 7 minuter varje dag ska man orka träna och det borde tom lata jag orka göra. Jag har laddat ner den ( gratis) och de senaste 4 dagarna har jag gjort övningarna. Det är 12 stycken med korta pauser emellan.Första dagen hoppa jag över 3 övningar och det var så tungt att utföra dom andra 9. Den andra dagen gick det lite bättre och bara 1 övning hoppade jag över då jag inte riktigt vet hur den ska utföras korrekt. Idag gick det jättebra och jag orkade med många fler upprepningar än förut på den tid som jag hade på mej att göra övningarna. Jag har tom blivit svettig på dom 7 minuterna. Dessa övningar gör nog inget större underverk på min kropp men det är ett steg mot att motiveras göra fler övningar och längre tid :-)  Har också lagt till ett 10 minuters pass på min "core twister" som jag fick i julklapp. 17 minuters pass med muskelträning efter att inte ha gjort någonting på 1,5 månad är rätt ok tycker jag. Hundpromenader och jobbpromenader kommer till som bonusmotion. Vill också komma mej oftare till simhallen och vattenlöpa + göra ordentliga intervallpass på löpbandet men det kommer så småningom hoppas jag :-)

core twistern

7 minuters appen

En bild på julkrukan med amaryllisen
som jag fick av maken till jul.
Nu är många blommor utslagna och den är så fin .

2 kommentarer:

  1. Jag kommer gärna me å vattenlöper nån gång, får sammandragningar nu av att gå längre promenader så tänker att e sku va skönare att rör sig i vatten :) /Sara

    SvaraRadera