söndag 30 oktober 2016

Sköna söndag !

Jobbhelg för min del men maken är ledig. Nästa vecka har jag 5 lediga dagar och han en...och den lediga dagen är på en av mina jobbdagar men så är det ofta hos oss. Oftast lider jag inte så mycket av det...jag har blivit van vid att det är så . Trivs bra med att gå runt ensam med Lady och ta dagen som den kommer men visst finns det stunder när jag önskar att vi hade mer gemensam tid också. Hockeymatcherna som vi far på är gemensam tid då vi försöker se till  att båda ska vara lediga och de är jätteviktiga för mej. 
Idag for vi ut till skären efter att jag sovit några timmar för att byta däck på bilen. Tommy var där när vi kom och Ela, Alex och Alicia kom straxt efter oss. Alla skulle ha däcken bytta. 
Vi hann njuta av liiite sol som kom fram mellan molnen och alla fina höstlöv i olika färger, som vissa av oss njöt av på avstånd och andra på närmare håll ;-)
Nu borde jag lägga mej och sova en stund för att orka med min fjärde och sista jobbnatt.

Moffa och Alicia .



onsdag 26 oktober 2016

Ny jacka och snart är det jul :-)

Ikväll var jag ute på en shoppingrunda till GW-gallerian på jakt efter en ny vinterkappa. Jag fick ingen kappa med mej hem men en ny jacka kom med istället . Jag är så nöjd med färgen på jackan , den är bara så "jag". Hittade en matchande halsduk också. 

Jag kunde inte låta bli att köpa hem vinterns första julinspirationstidning när jag handlade mat idag.Jag vet att de flesta människorna runtomkring mej inte gillar snö eller julprat den här tiden på året men jag blir bara på gott humör av det :-)



Jackan är från Lindex.
Hus och hem - Julspecial .

söndag 16 oktober 2016

Mera kalas....

I fredags fyllde min pappa år och jag och Daniela bjöd honom på lunch vid Chili-Lime.
 Mamma och Alicia var också med ,så pappa fick sällskap av 4 fina flickor vid bordet :-)

Igår firades han hemma i Brändö där det bjöds på bl.a en jättegod smörgåstårta.

Vår familj är väldigt duktiga på att äta smörgåstårta , så det lämnade inte nån stor bit kvar ;-)


I fredags fick jag en bok som jag beställt från Adlibris. Ska bli så intressant att börja läsa i den. Jag är så taggad att börja äta ännu bättre mat än vad jag gjort hittills. Mat som kan minska inflammationer i kroppen och öka immunförsvaret ......med reumatism och diabetes i släkten så är det kanske inte så dumt att göra sitt bästa iallafall med att äta nyttig mat. Maken är tvungen att äta min mat då jag är hemma och har lagat mat...däremellan slinker ju nog både det ena och andra ner i hans mage....men nån nytta gör det väl åt honom också det som han får i sej hemma ;-)
 Nu blir det mycket broccoli , spenat , avokado och gröna bananer hemma hos oss. Gurkmejashoten med en massa andra kryddor i blev inte populär men jag tycker den är jättegod (jo, jag har tjuvstartat med vissa saker som står i boken som jag läst via nätet)


Food Pharmacy 

onsdag 12 oktober 2016

KALASGOTT !!!

I måndags var vi och firade svärsonen som fyllde år och vi blev bjudna på så mycket gott.  De hade  lagat både salta och söta alternativ då flera av gästerna undviker det söta av olika anledningar. I glasskålarna fanns räk- och varmröktlaxsallad och tacopaj i långpannan. Söta alternativ var festkaka och morotskaka och allt smakade jättegott ! 
Nästa vecka ska vi ha kaffekalas hos oss och nu borde jag hitta nåt liknande att bjuda på. Någon som har nåt bra förslag vad man kunde bjuda på?



måndag 10 oktober 2016

Måndagen den 10 oktober.

Jag har jobbat helgen och nu fortsätter jag med fyra nätters nattvakande. Maken började en veckas semester idag -fiskesemester- så jag kan lika bra jobba ;-)  Det soliga , fina vädret fortsätter och idag har jag varit på morgonpromenad och sen slängde jag bort tomatplantorna från terassen. Jag är så glad att vi glasade in vår terass för den förlänger nog sommaren en hel del. Det är en så skön värme där ute ännu och jag brukar ofta sitta där och dricka mitt eftermiddagskaffe och läsa tidningar.
Jag plockade in prydnadsdjuren från gården , tvättade dom och satte dom på blombänken att vänta på nästa sommar. 
Oktober månad är en kalasmånad i vår familj och ikväll ska vi och fira vår svärson som fyller år. Borde börja ställa mej i ordning så småningom och packa "nattväskan" som skall med  till jobbet sen ikväll.


Chilipaprikan är ännu fin trots flera frostnätter
 så den får stå kvar ute ännu.

Uterummet 



onsdag 5 oktober 2016

Lediga dagar på skären.

Vi har båda varit vaklediga sen i måndags  då packade vi våra saker och for ut till skären där vi varit tills idag . Vädret har varit soligt och fint . Lady har njutit av att sitta på bryggan och kolla ut över vattnet.

Två fönster är nu utbytta i vår stuga. Listerna har maken sågat och så har vi målat dem och idag sattes de på plats.

Vi har badat tunna två kvällar och suttit i värmen och sett satelliter som rört sig över himlen och många stjärnor och stjärnfall.
Idag var det helt vindstilla och det speglades så fint i vattnet.


Vi hade svanar på besök. Idag var de fyra (en syns inte på bilden) men hela sommaren har vi undrat då de bara varit tre vart den fjärde tagit vägen...som tur verkar den ha hittat tillbaka nu :-)

Bistro Vallan

Blue Hawaii........11,50
 Nöthelköttsbiff 180g, cheddar, grillad ananas, auraost, marinerad rödlök, sallad, ketchup, senap, pommes frites m BBQ dippsås
I söndags var vi och åt hamburgare till Vallan. Det är länge sen som jag varit in dit och det hade blivit mycket mindre än vad det var förut. Jättegod hamburgare var det men jag orkade inte äta hela portionen för den var så stor. Pizzorna som de hade där såg också jättegoda ut. Jag försöker hålla tillbaka och äta mycket sallad och grönsaker men ibland måste man ju få synda ;-)