måndag 7 december 2015

Vintersemester och Tuuribesök

Idag började min vintersemester som jag inledde med att fara till Tuuri och shoppa med min svägerska. Dottern med familj var också där och vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Några julklappar blev köpta men det finns en del kvar att handla ännu. 
Imponerad av alla juldekorationer och ännu mer besatt av vitt efter denna dag. Jag har alltid mycket rött på julen -gardiner , mattor, kuddar osv  men de senaste åren har granen enbart varit pyntad i vitt. Så rent och vackert tycker jag. Idag såg jag flera vita tomtar som gärna hade följt med mej hem ;-)


Klicka på bilderna så blir dom större !


7 kommentarer:

 1. Oj så mycket fint i Tuuri..Det är så länge sen jag va dit, så nu minns jag inte ens när det va.. Gubben blev arg då tuurigubben hade skrivit sådär om svenskarna i Vasabladet..då "röt" han till o sa att dit behöver du inte åka mera...jaha sa jag snällt o så har det inte blivit..men nu skulle jag va sugen, jag kan ju säga att vi besökte seinäjoki.. hahah.. ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha...ja jag tyckte nog också att det var så onödigt av "tuurigubben" att uttrycka sig som han gjorde om oss svenskar men försöker att inte tänka på det när jag shoppar ;-)

   Radera
 2. Nu blev jag nyfiken:) Vad har han sagt ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika! Ser att du börjat blogga. Vad kul :-)
   Det var 2013 som Vesa hade sagt nåt om att han tyckte synd om de finska skoleleverna då de måste lära sig "pakkoruotsi" för svenskan har man ändå ingen nytta av. Det blev stora debatter angående hans uttalande och många valde att inte längre stödja hans "kyläkauppa". Han har många finlandssvenska kunder så det var ju lite onödigt av honom att uttrycka sig på det sättet som han gjorde. Jag såg honom faktiskt igår när vi var där....men vi pratade inte ;-)

   Radera
 3. Joo jag har börjat blogga, nybörjare :)) Välkommen att följa min blogg . Den där Vesa verkar vara en stor juntti. , hur kan man säga så ?! Trevlig fortsatt vecka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma :-) Javisst ska jag följa din blogg :-)

   Radera