onsdag 2 mars 2016

Rosenrot

Jag är en nattuggla som gillar att sitta uppe på nätterna och sova länge på morgnarna. Vintertid när jag är ledig sover jag ofta till 11-tiden . Den senaste månaden har jag konstigt nog vaknat senast halv tio när jag haft lediga dagar , ofta redan nio har jag varit pigg och stigit upp. Sambandet slog mej inte förrän helt nyligen nämligen att jag  ätit multivitamin med rosenrot sen efter min flunssa i december. 
Rosenrot är bra vid trötthet och stress. Det påstås att man blir piggare, gladare , uthålligare och har lättare att koncentrera sig om man tar rosenrot. För många år sedan köpte jag flytande rosenrot som man kunde sätta i vatten och dricka. Upplevde då samma sak som nu att jag inte behöver 10-11 timmars nattsömn för att fungera. Det är roligt när man känner att man får så mycket mera gjort innan ett kvällsskifte då man kommer sig upp ur sängen ett par timmar tidigare än normalt. Sommartid sover jag aldrig så mycket , då räcker 7 timmar bra och någon rosenrot behövs knappast för att man ska vara piggare. 
Min tanke med att äta vitaminer var mera att öka immunförsvaret så jag inte skulle få ännu en flunssa än att sova mindre...men eftersom det finns rosenrot i multivitamintabletten så kom den bonusen med på köpet :-)  Det tar oftast ett par veckor innan man märker att man blir piggare , åtminstone om man tar rosenrot i tablettform. I flytande form gav den snabbare verkan....åtminstone för mej. Värt att prova om man känner sig trött och hängig eller är glad åt att få ett mindre sömnbehov som jag fick :-)


Dermosils multivitamin med rosenrot
 är de som jag använder nu.
https://www.dermoshop.com/sv-fi/products/3578-multivitamin-rosenrot
http://naturbiblioteket.se/Rosenrot.html    Där kan man läsa mera om rosenrot om man vill.

4 kommentarer:

 1. Härligt o känna sig piggare! borde pröva. Ska gå o se om det finns på apotek el hälsokostaffär.

  SvaraRadera
 2. Jag är ju oxå en nattuggla, men "måste" stiga opp halv 7 varje morgon---hela året..Tror jag inte skulle ligga till 9 om jag va ledig...Jag behöver inte mera än 6 timmar så är jag ganska pigg.. Låter som lite skryt,, haha, men så mena jag inte!.Jag käkar oxå lite vitaminer men från Goldens.Men annars köpewr jag mycket från Dermoshop, det är bra saker de har! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag tror att det är rätt ovanligt att folk sover 8-9 timmar .Jag har hört att med åldern så minskar sömnbehovet men det har jag fortfarande inte märkt av...men det kommer väl med tiden :-) Tror att då man har mest natt och kvällsskiften så blir det kanske så att morgnarna blir de som är trögast och det är svårt att komma i rytm.Sover ofta inte så mycket då jag har nattskifte så det blir väl så att jag sover igen det när jag kan. Ha en bra dag :-) Kram

   Radera