måndag 26 september 2016

En skön höstdag !

Idag efter jobbet for vi ut till skären. Jag var nyfiken på de nya fönsterna som vi beställt och som Anders hämtade från Oravais ( http://www.exellent.fi/  ) förra veckan. Bastufönstret har han redan hunnit sätta in. Listerna runt fönstret på in och utsidan fattas ännu men nästa vecka ska vi försöka hinna med det när vi är lediga. Det gamla fönstret i bastun hade bara ett glas och man kunde inte ens öppna det mera för att vädra . Vårt nya fönster har insynsskyddat glas , är dubbelt, har friskluftsventil och det går att öppna :-) Jag är så  nöjd !!! Hoppas vi får in de andra fönsterna också utan problem. Det är alltid nåt som skall underhållas eller förnyas i en sommarstuga. Till våren blir det nog att beställa ännu mera fönster och en dörr behöver också bytas ut , så sysselsättning finns det gott om :-)

Imorgon är jag ledig och då ska jag försöka få ner tulpanlökar som jag köpt i rabatten
 här hemma. Det är en tid sedan som jag satte tulpanlökar för de brukar bara komma
 upp första året och sen försvinner de men nu ska jag försöka igen. Tog en påse med 
blandade färger då jag inte kunde bestämma mej för vilken färg jag ville ha :-)

lördag 24 september 2016

Ikea möbler

Köpte en Molger hylla och  bänk från Ikea till badrummet i nedre våningen då vi var
 till Umeå . Jag är så nöjd med dom.
 Nu fattas det bara nya handdukar så är jag riktigt nöjd ;-)

fredag 23 september 2016

Höstplanteringar !

Ljung i olika färger och små cypresser köpte jag idag och grävde ner i utekrukorna. Det var nog dags att byta ut sommarblommorna då de inte blommade mera.

söndag 18 september 2016

Kopparfuruskär.

Idag gjorde vi en utflykt till Kopparfuruskär med båten och grillade korv , drack kaffe och vissa av oss metade lite från bryggan. Det har varit dålig sommar för båtutflykter för vår del då det regnade och blåste hela semestern men vi brukar alltid göra en höstutflykt till Kopparfuruskär och det fick vi åtminstone gjort i år :-)
Det såg lite annorlunda ut där än förut då nån hade eldat upp  bl.a dasset och vedlidret som fanns där ifjol höstas. En ny grillplats med bänkar vid stranden hade blivit byggt och det var riktigt snyggt.


Flippern vid bryggan vid Kopparfuruskär.


Den gamla grillkåtan stod kvar.

Lady njöt :-)

Metning pågår.

Den nybyggda grillplatsen.

Vår kapten :-)

Umeåresan !

I torsdags var jag då till Umeå igen. Jag trodde att det skulle vara lite folk då skolorna har börjat och semestertiderna är slut men nej....båten var proppfull med folk. Det var många som skulle över och shoppa till Umeå och så var det massor av studerande som var på kryssning . Trodde att det skulle bli en stökig resa men det gick riktigt bra. Livat var det i baren där dansgolvet inte räckte till utan folk dansade där dom rymdes att dansa. Många gamla disco låtar spelades och det gillade jag :-) 
Vi åt skärgårdsbord på vägen till Umeå och vi blev alla mätta och belåtna.
Båten startade ca 30 minuter för sent både till och från Umeå men körde ikapp tiden som vi förlorat så vi blev inte försenade. Tur var ju det då man inte har så mycket tid på sig att shoppa. 
Vi besökte Ikea och Avion shoppingcenter. Jag fick med mej det jag var ute efter från Ikea bl.a en hylla och en bänk till badrummet. Jag hann bli lite nervös över att jag inte skulle hinna få min bänk som jag köpte före vi skulle iväg till hamnen igen, då den skulle hämtas från varuutlämningen . Det systemet var nytt för mej. Hyllan kunde jag själv hämta från lagret och sen betala vid kassan men bänken måste jag fråga personalen var den var någonstans och fick då en lapp som jag skulle ge till kassan och betala den färdigt och sen hämta ut bänken från varuutlämningen. Det tog 45 minuter innan min bänk kom så jag kunde hämta den från varuutlämningen.......så man ska inte ha bråttom  !!! 
Nöjd med mina inköp så for vi sen hem över Kvarken igen. Vädret var jättefint och man kunde stå ute på däck och njuta av utsikten då vi for från hamnen i Umeå.


Matbilder från Wasa Express.
Ikea och Avion shoppingcenter.

Foton från Wasa Express.

Här är vi på väg från Umeå hamn och hem igen.

onsdag 14 september 2016

Härligt väder !

Jobbat nattskiften över helgen och blev vakledig igår morse. Vädret är så soligt och fint nu så jag har njutit av att vara ute så mycket jag bara har hunnit alla lediga stunder. Augustivädret var verkligen under all kritik i år men hur skönt är det inte med en så här fin höst . Jag har rosor i rabatten som jag planterade i våras och som nu har knoppar. Jag hoppas de hinner slå ut innan frosten tar dom. Hela gården doftar gott av Clematisen som blommar och gräsmattan har aldrig varit så fin som den är nu. Karpaterklockorna blommar för andra gången i rabatten. Thujan som jag planterade ifjol i krukan på balkongen så växer och frodas. Citronträdet får bara mera mera citroner och paprikorna håller på att mogna. Köpte en Krysantem till köksbordet idag också så att det ska blomma nåt här inne också.
Imorgon ska jag till Ikea och Avion shoppingcenter i Umeå . Äta skärgårdsbord på båten och umgås med nära och kära.



måndag 5 september 2016

Semestern är slut för denna gång.

Hemma igen och idag kl.14.00 börjar vardagen igen för min del. 5 veckors semester har gått och jag känner mej utvilad och redo för hösten som är på kommande. Jag såg just att jag gjort rekord lite inlägg här på bloggen i augusti men jag har haft fullt upp med att ha semester :-) 
Vädret har varit det sämsta någonsin under nån semester som jag har haft men ledig har jag ju varit ändå . Vi har levt mest villaliv och umgåtts med familjen. Småttingarna växer och har utvecklats massor på en månad så det har varit intressant att följa med. 
Solen skiner från en blå himmel , så nu blir det morgonpromenad med Lady och sen ska jag bara njuta av solen och en tidning innan jobbet. Ha en bra dag alla !


En bild på min clematis "Summersnow" som blommar nu...
mycket senare än den brukar blomma.

Makens semesterpyssel - fyren- är på plats där
 den skall stå vid infarten till vårt sommarparadis .