fredag 30 december 2011

Jag kunde inte låta bli längre..........

..........så nu är den beställd.En extra julklapp till mej själv (och maken om han bara vill använda den )
Har länge funderat på denna grej och tänkt att den är onyttig eftersom man kan springa utomhus. Motioncykel har vi redan men jag tycker inte alls att den ger samma känsla som då man springer , plus att efter regelbundet cyklande så får man ont i baken ;-) Vintern är lång och det är mörkt , ofta klottigt eller halt ute, så man får trippa försiktigt för att inte halka (som jag redan lyckats med iår). Så med de argumentena bestämde jag mej för att satsa .Jag har inte lust att springa på gym för att träna. Gillar inte heller hårda , tunga , drivande träningspass utan vill ta det i egen takt. Den tar utrymme ...men den kan vikas ihop och ställas mot en vägg .Så jag behöver inga motargument  av någon (läs min son)som tycker annorlunda tack ;-)


Länkkiskorna är tvättade och jag är redo att börja springa  :-)



tisdag 27 december 2011

Så var julen över för denna gång

Känner mej  som en stor boll efter all god julmat.Nu blir det att ta itu med motionen igen för att inte kilona skall smyga sig på .Julen har varit lugn och skön precis som den skall vara.Jultomten var snäll med oss alla också i år :-) Jag fick allt jag hade på min önskelista + lite till.Mest imponerad är jag nog över min mamma som hade hjälpt tomten med att sticka tubhalsdukar till alla i hela familjen.Otroligt duktigt gjort ! Sköna och varma är de också.Tack mamma för det <3 
En printer/scanner/kopieringsmaskin ,en vågtång, en ny digibox och Kalevalas snöflingehalsband är några andra julklappar som tomten hämtade :-) Godsaker både ät- och drickbara fanns i tomtens säck + de obligatoriska varma myssockarna som ju alltid hör till att få på julaftonen .
Lady var som ett barn på julaftonen.Hon höll koll på alla paket och vad som fanns i dem.Naturligtvis fick hon egna paket också :-) 
Idag blir det att städa undan lite här hemma och imorgon väntar jobbet igen. Nu blir det att vänta på nyårshelgen som nästa :-)


Snöflingesmycket <3

En glad Lady <3

Hihihi !!!!

fredag 23 december 2011

En riktigt God Jul önskar jag er alla !

Sista nattskiftet för min del för denna gång.Imorgon är det julafton. Jag får gå hem från jobbet i morgonbitti och krypa ner under täcket en stund medan Anders och Daniela jobbar morgonskifte.När de kommit hem så far vi till  Brändö till mamma och pappa för att fira jul tillsammans med resten av familjen :-) 
Få se om tomten hittar oss i år .Han lovade att han skall komma när vi var och hälsade på honom till Rovaniemi i oktober :-)


                          Jag önskar er alla en riktigt glädjefylld julhelg !

GOD JUL !!!


tisdag 20 december 2011

Julgranen är klädd !


Äntligen har vi in julgranen och färdigklädd är den också. Julgranen är en av julens viktigaste föremål i vårt hem. Granen ska noggrant väljas ut för att vara den "rätta". Den skall också pyntas på ett visst sätt till många människors förskräckelse. Då jag gick i lågstadiet så berättade min handarbetslärarinna för klassen hur hennes julgran skulle vara.En Kalle Anka gran i rött och silver. Den modellen har etsat sig fast i mitt huvud och oftast har våra julgranar sett ut nästan just så. Granens utseende är jätteviktig. Den ska inte ha för tunna grenar för pyntet skall gå att hänga fint utan att tynga ner grenarna.Den får inte heller vara för gles och ojämn.De flesta år har granen varit pyntad med vita, röda och silverfärgade pynt.Vitt eller silverfärgat glitter. Ett år övertalade dottern mej till att köpa blåa bollar till granen. Blått är min favoritfärg och visst var granen fin det året också.....men den kändes fel ;-)  I år är granen pyntat med spröda vita änglar, hjärtan , snöflingor och renar som är nyinköpta.Vitt glitter och röda tomtar och bollar.Den är så otroligt vacker ! Tyvärr syns inte det på bild hur fin den är......


Vår fina julgran :-)

Danielas examensfest .

Igår var det fest hela dagen då Daniela blev färdig socionom. Först kyrka kl.12 och sen till skolan för festtal och betygsutdelning och efter det kaffe. På kvällen var det fest hemma hos Ela o Alex för familj , släkt och vänner.Så skönt att skolan är avklarad nu och Daniela får vara stolt över sitt fina betyg och stipendiet som hon fick :-) Jag och Anders är stolta föräldrar till en nybliven socionom <3


Nybliven glad socionom :-)


Faster och mor-och farföräldrar i bakgrunden.

torsdag 15 december 2011

En fin ask....

Tänkte visa vilken otroligt fin ask som maken fick av sina jobbkompisar när de firade hans födelsedag samtidigt som de hade julfest förra fredagen. Jag blev så imponerad av arbetet som lagts ner på den och hur fint resultatet blev. Jag skulle så gärna vilja lära mej hur man lagar såna saker.Tänk vilka fina personliga presenter som man kunde skapa då . Min svägerska lagar jättefina kort när nån fyller eller firar något. Det skulle jag också vilja göra.....men sen så blir det färdigköpta kort från nån affär istället. Nån dag kanske jag tar mej tid och försöker lära mej :-)


En fisk-ask till en fiskare . Visst är den fin ?

Jag skulle också gärna vilja ha en personlig ask...undrar just vad motivet skulle vara på en ask gjord till mej ?

Mycket att göra ....

Dagarna går så fort just nu. Försöker hinna med både jobb , julklappsinköp och julpyntning . Foten , knäet och höften känns nu helt ok , så jag kan röra mej fritt igen :-) Imorgon ska vi fira julfest från jobbet.Hoppas på god mat och trevlig stämning :-) Lördag-söndag är det jobb som gäller för min del.På måndagen är det Danielas dag. Hon får då papper på att hon är färdig socionom. Vi är så stolta över henne <3 
 Nu ska jag återgå till städning av vitrinskåp.Sen ska jag ta det lugnt en stund :-)


Tomtemor är på plats :-)

Ljusstaken lyser i köksfönstret och tomtemor och tomtefar står bredvid.

Tomteflickan och pojken .....och en FISK !!!

onsdag 7 december 2011

Det gör ont !!!

Så lyckades jag igen med nåt jag verkar vara duktig på att göra i december varje år dvs halka/falla och stöta mej :-(  
 För 2 år sedan stuka jag foten som ju var sjuk i ett år efteråt. Nu halkade jag och tappade balansen då jag var ute med Lady. Höger knä och höft fick sig ordentligt. Känner småvärk också i foten och vaden på höger sida. Så typiskt mej ! Hade en stund före kollat på mina biorytmkurvor som visade att den fysiska kurvan låg på kritiska noll.... Måste börja lite på dessa kurvor så jag fattar när jag ska ta det lugnt på olika områden ;-)  Tur i oturen var ju att jag inte föll och skadade Lady <3

måndag 5 december 2011

Är det vinter nu eller ?

Idag var jag maken och Lady ut till skären för att plocka undan det sista inför vintern och så kollade vi in julgranar .Vi hittade den perfekta granen men den får stå ute i skogen ett tag till :-) Jag har  annars funderat på om man ska säga att det är höst eller vinter nu? Enligt almanackan så är det december ...alltså en vintermånad...men fotona från idag säger nåt helt annat....de säger HÖST !!!


Vattnet gick upp över trappstegena .

Vassen var ute i vattnet....

Var är vår fina sandstrand?

Lady skäller  åt vågorna :-)


Sjöbevakningsstationen i Södra Vallgrund.

söndag 4 december 2011

2 :a advent idag

Jag har haft ledig helg men maken har jobbat. Så är det oftast hemma hos oss på gott och ont ;-)  I lördags var jag med dottern och svärsonen till Tuuri och shoppade. Det var jättekul att få komma bort hemifrån en stund och göra nåt annat än att städa ;-) Hitta en del nyttogrejor .Mest nöjd är jag över sittdynorna i rött till köket. Nu börjar köket inta sin julröda ton och hallen och vardagsrummet sin djupröda nyans.Rött är julens färg tycker jag. Sen ska det vara vitt och silver också.... Tomtarna fattas ännu.Granen ska jag och kolla in imorgon så jag vet vilken gran som ska hämtas sen några dagar före julafton.Jag njuter enormt av "julstöket" .Jag gör sånt som jag tycker känns roligt.Pyntar och fixar julklappar.Maten är maken bättre på att fixa , så det är hans uppgift mer än min.Önskar bara att det kunde komma lite snö oxå ........

16 * 40 min

Jag är så nöjd över min uthållighet med motionscyklandet. 16 gånger och 40 min per gång är inte illa för en som är lat att motionera. Det är inte många dagar som jag fuskat och inte cyklat. Synd bara att cyklandet inte märks på vågen.....men det syns på benen iallafall :-)  Så jag fortsätter ett tag till :-)