tisdag 29 april 2014

Idag har jag...........

........grävt i mina blomrabatter och räfsat gården.Njöt sen av solen en stund på terassen .
På kvällen cyklade jag in till stan med Catha för att se filmen "The other women" med bl.a Cameron Diaz.
 Ela och Sara mötte oss istan och kom med och såg filmen.Det var en jätterolig komedi och vi  fick verkligen skratta :-)
 Höjdpunkten på dagen var ändå när jag ringde och kollade mina labsvar från igår och sköterskan sa att jag har utomordentligt bra värden på allting .Vilken lättnad !!!  I såna här situationer får jag lätt katastroftankar och  tror det värsta om allting , som att proverna skall vara urusla och jag är jättesjuk. Därför var det lika bra att ringa och kolla svaren idag istället för att vänta en vecka tills hälsogranskningen är och få den först då. Nu kan jag i lugn och ro fortsätta att må bra :-)

måndag 28 april 2014

Måndag idag

Jag har jobbat nattskifte i helgen och imorse blev jag ledig igen . Jag hade tid bokat till labben för att ta blodprov och det är INTE alls nåt jag tycker om att göra , spruträdd som jag är.
 Nå det gick bra trots att jag måste bli "pickad" 2 ggr då det kom för lite blod ur första armen.
 Om en vecka blir det sen hälsogranskning vid personalhälsovården och då får jag veta om jag mår bra eller inte ;-)
 Istället för att gå och sova efter blodprovstagningarna så åt jag frukost med maken och for sen iväg ut till skären. Jag målade dom sista brädorna vita som hör till nya staketet. Sen låg jag och Lady och latade oss på bryggan och kollade in om det fanns  småfisk under oss.
 Före vi for hem så oljade jag in terassgolvet med en olja som hade lite bruna färgpigment i sig.Nöjd med resultatet och dagens arbetsinsats .
 Jag gillar att måla och vara med när det byggs saker. Jag tror att jag var sådan redan som liten. Gillade att vara med och måla och göra lite mer pojkaktiga saker kanske. Eller så får man ju inte säga mera.....men då jag var liten så sa man så (pojk - och flicksaker ) :D
 Nu ska jag gå och bada bastu och sen hoppas jag att jag inte blir överpigg och sitter uppe halva natten och ser på film fast jag borde vara trött. Maken ska nu vaka i sin tur....bra för Lady att vi turas om så hon inte behöver vara ensam på natten. Hon kanske skulle klara av det men inte jag ;-)


Här är blommor som dottern planterade sist då vi var på skären. De hade klarat sig riktigt bra. Jag var rädd att de skulle frysa så jag täckte dem med en fiberduk. Det är en vit rosenbräcka, lavendel och en rosa rosenbräcka.

Det syns väl var dom målade staketbrädorna skall sättas ?

lördag 26 april 2014

Sista semesterdagarna - nu är det jobb som gäller igen :-)

Staketmålning varvat med avkoppling.

Tommy med sin nya båt
Trött Lady.

Promenad till fortbryggan med Anders , Ela och Lady.

måndag 21 april 2014

Påskhelgen firades ute i skären

Semestern fortsätter ännu några dagar men nu är vi hemma i stan för att tvätta lite kläder. Barnen med sina respektive har gjort oss sällskap i helgen. Vi har hunnit med så otroligt mycket när så många människor har hjälpts åt med olika saker.Staketet är halvvägs färdigt , hyllor har blivit byggda i tamburen, blomland har blivit grävda, det har lagats god mat, diskats och städats. Så roligt att få så mycket resultat  med olika saker så snabbt :-) I skären finns det ju projekt att göra hela tiden - det tar aldrig slut men nog är det skönt att slappa i en solstol eller sitta i tunnan emellanåt också. En stund framför brasan i grillstugan efter tunnabad är en perfekt avslutning på en fin dag. Jag har nog aldrig förut firat en påsk ute vid villan eller tillbringat så många nätter där den här tiden på året. Ifjol låg isen ännu kvar den 21.4 och vi eldade upp ris på den. Här hemma har det massor av plantor kommit upp i rabatterna.Dags att ta tag i trädgården här hemma bara vi börjar vara hemma igen :-)

Halva staketet är på plats och jag är så nöjd med det. Jag ville ha ett enkelt staket som är tätt byggt så det blir mera skyddat för vinden på terassen. God mat har vi ätit av olika slag i helgen.Långa promenader har vi också hunnit med .

Trädgårdsarbete , tunna bad och sen mys i grillstugan. Min svärson tyckte att jag var så lustig som satt med telefonen i tunnan så jag hamna på bild  ;-

fredag 18 april 2014

Långfredag



Igår var det full storm här och imorse regnade det när vi vaknade men stormen hade lugnat ner sig. Nu ikväll är det vindstilla och lugnt och solen kikar fram mellan molnen. Lady vill helst vara ute hela tiden och se ut över vattnet. Här är några bilder från ikväll.

onsdag 16 april 2014

Vackert månsken

Det går inte att fånga på bild men månen var så stor och gul igår kväll.
Vindstilla och lugnt och så rofyllt :-)

tisdag 15 april 2014

Dagens naturupplevelse

Lekfisk - Abborrar , mörtar och gäddor  alla i en enda röra .

måndag 14 april 2014

Det är min dag idag ....

.......och jag är ett år äldre och klokare får man hoppas :-)
Igår firade jag med kaffe och tårta tillsammans med närmaste familjen hemma hos oss. Gästerna blev bjudna på hemlagad tårta fast det såg dåligt ut när jag skulle baka och första kakbottnen åkte i soporna. Bakning är inte riktigt min grej ...
Idag åkte vi ut till skären för maken har också semester nu. Har haft en underbar dag i solen , räfsat lite löv , kollat på fiskarna i sjön med Lady och umgåtts med Anders ,Tommy och Sara . Nu har T och S åkt hem och vi andra slappar framför tv:n.

Jag fick många olika sorters blommor och presenter .Mera rödvinsglas till min samling.Mycket gott att äta och dricka. Fina kort av olika slag.Känner mej så uppvaktad. Tack till er alla :-)

En Dolce Gusto , viner och ostar bl.a 
En nöjd födelsedagsfirare och tårtan som blev uppäten och som nog var rätt så god ;-)

fredag 11 april 2014

Vårfint

Veckan har gått snabbt och det är redan fredag . Jag har försökt städa upp lite här hemma inför helgen då vi ska ha kaffekalas för mej som blir ett år äldre igen . I vardagsrummet har jag bytt om till en mera vår-grön färgton. Jag gillar att få in så mycket ljus som möjligt på våren och sommaren  och med gröna textilier + vitt känns det ljust och fräscht .
Idag när jag kom hem från ett besök hos svägerskan så stod ett blompaket och väntade på köksbordet med en jättestor vitblommande orkidé i paketet. Det var en förtidig födelsedagspresent av Ela och Alex . Tusen tack för den :-)
Jag har aldrig sett en sån enormt stor orkidé förut. Blommorna är nästan lika stora som min handflata. Den passa perfekt in i vardagsrummet .
Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll !


Phalaenopsis Sogo Grandiflora Yukidian V3 - heter den :-)


onsdag 9 april 2014

Dagen i bilder

Bild 1 : Vi förde ut virke till nya staketet som ska byggas vid skären.
Bild 2: Vår sandstrand.                                                            
Bild 3 : Stranden åt andra hållet där det skymtar lite snö längst
bort i bild.
 Bild 4 : Lady är lycklig som hittat snö :-)

Lady och Anders njuter i solen.
Då vi kom hem lagade jag en Österbottnisk sallad att äta .Den är så god. Receptet finns här
HÄR . Dagens version är med fetaost istället för grynost men det gick bra det med.
Nu blommar många av vårblommorna hemma i trädgården.
 Bild 1 : snödroppar
Bild: 2 : rosa blåsippor.
Rosa och blå vårstjärnor. Jag vet inte alls vad blomman till höger heter. Någon som vet?

måndag 7 april 2014

Utemöblerna på plats

Idag körde vi ut en stund till sommarstället i skärgården och lyfte fram utemöblerna på plats på terassen vid grillstugan. Det är nog första gången som de är framsatta så här tidigt på året. Ifjol var det massor av snö och is överallt vid den här tiden. Vi brukar ha en alldeles för kort vår här hos oss tycker jag men i år hinner man njuta länge av den...hoppas jag iallafall.
Vi har satt en vit täckduk över våra odlingslådor med jordgubbar och örter i för att det lilla som var kvar av allt som fanns skall kunna växa till sig utan att nån äter upp det igen.



Om nån undrar varför jag börjat använda Photostatic appen och lägger ihop flera foton i samma "ram" , så är det för att mitt fotoutrymme här börjar ta slut.Tidigare foton har tagit upp väldigt mycket utrymme eftersom jag laddat upp dem i naturlig storlek.Jag tycker det är så vackert då man kan klicka på dem och få se dem i full storlek men nu måste jag göra så här om jag vill visa några foton alls för utrymmets skull.

söndag 6 april 2014

Nya tunna sommarblusar

Idag direkt när jag kom hem från Korsnäs hämtade jag ut mitt Ellos paket från Siwa med tunna , lätta sommarblusar som jag har beställt. 
2 likadana bas blusar (en i vitt och en i svart) som skyddar mot solen varma sommardagar och sen 2 likadana andra blusar med lite spetsinslag i - en i vitt och en i korallrosa.
 Jag avskyr att ha mycket kläder på mej varma sommardagar men behöver ändå skydda huden mot solen emellanåt och de här blusarna är perfekt att ha då :-)



Semester !

Äntligen är det min tur att ha semester . 3 hela veckor ledigt sammanlagt då man räknar ihop semestern och några lediga dagar. Efter semestern jobbar jag bara 4 veckor så börjar min 5 veckor långa sommarsemester .
 Jag tycker det är så roligt att få vara så mycket ledig nu de närmaste månaderna för jag har så mycket som jag vill göra :-)
 Jag är sån så jag tycker juni månad är en underbar semestermånad då det är ljust ute och allt är så ljusgrönt och fräscht. Juli och augusti är vattnet oftast varmare i havet och jag vågar mej mera i för att simma då, så alla semestermånaderna har sin charm.
Nu började jag min vintersemester med ett veckoslutsbesök hos mamma och pappa i Korsnäs. Jag hade förutom mamma och pappa sällskap av Ela,Tommy , Sara, Jesper och Lady. 
Vi har njutit av god mat och mysig samvaro. Varje dag har vi tagit promenader ner till sjön med Lady som älskar att gå på oasfalterade vägar .Hon har njutit av naturen lika mycket som vi andra tror jag. Nu har jag en riktigt trött och glad vovve som blev lycklig att få träffa "husse/pappa" då hon kom  hem igen. Han jobbar nattskifte hela helgen så han fick inte vara med oss denna gång.

Nere vid sjön låg det ännu is längs med stranden och massor av svanar simmade en bit längre ut
. Lady var ivrig att få gå ut och gå. Så ivrig brukar hon inte vara hemma att promenera ;-)

Vi sov i den gula stugan högst upp till vänster i bild. Canasta spela vi på fredagskvällen.
 Längst ner i bild är vår gamla lekstuga där vi ofta sov med våra kompisar då jag var liten :-)

fredag 4 april 2014

Snigelkräm

I lördags beställde jag snigelkräm från Portugal på nätet. Idag kom den levererad ända fram till dörren.
  Det var verkligen en snabb leverans.  Otroligt mycket billigare än den som jag köpt här i hälsokostbutikerna blev den också. 10 euro och ingen fraktavgift alls.
 Nu får jag hoppas den är lika bra som den jag brukar ha .
 Tack till del Ulrika för tipset :-)