söndag 31 maj 2015

Helgen i bilder !

Igår for vi ut till skären så att männen i familjen fick fortsätta bygga på förrådet.
 Daniela , Alexander och babyn kom ut över dagen och medan pojkarna byggde så gick vi flickor på en promenad. Babyns första besök till skären :-)
  Allt är så grönt och fint då det regnat så mycket. Förgätmigej fröna som Daniela sådde i rabatten ifjol blommar nu så fint.
Växlande väder idag. Vaknade till regn som snabbt blev till solsken men blåsten kunde ha lugnat sig lite :-(  På parkeringen var det iallafall rätt så lä så Anders och Tommy kunde börja lägga plåten på förrådstaket ( bilder syns i ett tidigare inlägg idag) 
 Jag lagade till en sallad och Tommy grillade kött och halloumi som vi åt med Tommys goda djävulssylt till. Jag borde försöka mej på att laga den jag också....snart :-) 
 Då vi kom hem såg jag att min olivplanta hade börjat blomma. Jag trodde först då jag köpte den att knopparna var små oliver men så var det ju inte. Nu hoppas jag bara att jag skall kunna få nån enstaka oliv av alla dessa blommor. Är det nån som har erfarenhet av olivplantor? Hur ska jag sköta den?

Nya glas !

Jag är inte direkt någon samlare av någon speciell sak , såsom tex väskor eller skor men fina glas gillar jag . Jag har tidigare fått 6 st. rödvinsglas av Iittalas Essence serien och har länge tänkte utöka med deras vitvinsglas. Dessa glas kostar  ca 22 euro/2 st glas och då man har annat också som man behöver pengarna till blir det oftast att man skjuter upp köpandet. Nu har C-M en kampanj som gör att man kan köpa dessa glas 50% billigare om man samlar stämplar vid varje inköp.Vi handlar inte så ofta vid C-M men igår hade jag tillräckligt många stämplar för att kunna köpa mej 6 st vitvinsglas :-) Egentligen borde jag köpa så jag har minst 8 st av vardera sort men nu började jag med 6 . Ölglas i samma serie skulle jag också gärna vilja ha så jag borde passa på att skaffa dem nu också då de är billigare. Fick lite pengar till min födelsedag som jag tyckte passade bra att använda till glasuppköpet . Jag vill gärna kunna duka fint när vi har gäster och med "rätt" glas till "rätt" dryck .


Sommarens projekt - förrådsbygge .

fredag 29 maj 2015

Nu kan sommaren komma.....

Simdräkt och bikini införskaffat :-) 

Avkopplande semesterdagar .

Semesterdagarna går snabbt. Idag fick jag hem maken från fiskeresan och Lady var överlycklig . Redan igår kväll började hon sitta och vänta vid dörren ...tre dagar borta var tillräckligt tyckte nog hon :-)  Jag har snusat på babysen och blir bara mera kär i henne för var dag som går. Helt underbar och bedårande söt är hon :-) 
Igår for till stan och lunchade med en väninna. Vi var och åt till Raawka ( http://www.caferaawka.fi/ ) Jag har inte varit där förut och var smått skeptisk till maten (raw food)  men jag blev glatt överraskad för det var riktigt fräscht och gott. Jag kan bra tänka mej att gå dit flera gånger och äta. På kvällen blev det en öl vid den nya lokala puben med eget bryggt öl http://www.bockscornerbrewery.com/  och sen ännu en pizza vid Dallas pizzeria . En riktigt lyxig dag men nog ska man ju unna sig sånt då man har semester :-)


.
Blomkålsris, cashewostsås, råriven rödbeta, groddar, vattenkrasse, avokado.
Jag bytte ut cashewostsåsen mot vinäger då jag inte tål nötter.

En pils vid Bockscorner.

onsdag 27 maj 2015

Sommarkrukor

Jag har köpt 2 thujor som jag  planterat i krukor till terassen uppe och nere.
Köpte murgröna och planterade i krukorna så de får hänga fint ner över
 kanten och en prästkrageplanta till den ena krukan som finns på övre terassen.
Det är så vackert när det lyser vitt i krukorna på sommarnätterna tycker jag.

Krukan som finns på nedre terassen.
Nu väntar jag några dagar ännu innan jag köper resten av sommarblommorna. Vill ju inte att de ska frysa bort ifall det kommer frostnätter ännu men thujor brukar inte vara så känsliga.
Idag hittade jag för första gången någonsin en fastbiten fästing på Lady. Den hade sugit blod och satt fast på hennes öra. Som tur var jag hemma hos Tommy och Sara när jag upptäckte den , så Sara tog bort den. Jag har verkligen fästingskräck.Avskyr krypena ...och nu känner jag bara hur det kryper överallt på mej. Det blir duschen som nästa ! 

söndag 24 maj 2015

Semester igen !

Nu har jag en veckas semester igen. Kallar det till "mommoledigt" ;-)   Tycker det passar bra att kunna hjälpa dottern med babyn om det behövs och sen njuta av lite egentid då maken har "fiskesemester" . Det har varit spännande att bli mormor och nog är det så roligt att se hur flickan utvecklas för varje dag. Det första året med en baby går så snabbt och det är helt otroligt hur fort de växer.
 Det som jag funderat mycket på har varit hur Lady skulle reagera på babyn. Ifjol somras då jag höll i min mans kusinbarn som då var ca 1 år , så blev Lady väldigt svartsjuk. Så inför  Ladys första träff med babyn hade vi noga planerat  hur vi skulle gå till väga för att få henne att acceptera babyn. Det gick över förväntan och jag är så lättad . Lady snusade försiktigt på babyn och satt sen bara och tittade på henne medan jag själv strök Lady över pälsen och pratade till henne. Efter en stund vågade jag också ta babyn i famnen och Lady reagerade inte alls på det.Hoppas att det går lika bra i fortsättningen.

Lady ligger snällt i  min famn och tittar på babyn som sover.
Idag har jag försökt vara duktig och städat och tvättat hemma. Fotograferade lite blommor i trädgården och då maken kom hem for vi ut till skären. Maken och sonen byggde på förrådet och jag klippte gräs , planterade en ros och sådde frön. Kallt och blåsigt var det så nu väntar bastu här hemma :-)

1-2 . Tulpan Hemisphere
 3.Primula
  4-5 . Blå vitsippa
 6. Pärlhyacinter
  7 Löjtnantshjärtan
 8. Månadssmultron
  9. Thuja och murgröna planterade i kruka

söndag 17 maj 2015

Lediga dagar !



Igår var vi till brors familj på mat och sen städade vi vår
 gemensamma båt som snart skall sjösättas.
Vi hade med oss lite rosa bubbel och utbringade en skål
 för vårt första barnbarn och hennes föräldrar :-)

Lady - skeppshunden :-)
Idag har jag rengjort och satt igång springbrunnen. Violerna och morsdagsrosen blommar så fint. Vinrankan har stora tjocka "knoppar" och klätterrosen ser ut att må bra i år.

Köpte idag en olivplanta . Blir intressant att se om den klarar sommaren och om oliverna alls växer till sig nåt.

torsdag 14 maj 2015

Nu är hon här.......

........vår lilla prinsessa som jag är mormor till . Född 13 maj kl.22.23. Hon är 49 cm lång och väger 3570 g . Hon har mörkt långt hår och är förståss världens sötaste baby :-) 
                                                    Välkommen till världen lilla vän !



Varmt GRATTIS till   Ela & Alex  :-)
(googlad bild)

söndag 10 maj 2015

Morsdag !



Idag har vi varit och firat min underbara mamma som jag beundrar så otroligt
 mycket på alla de sätt. Du är en stark kvinna mamma och jag älskar dej !
  Nu väntar vi alla i familjen med spänning på att nästa familjemedlem skall börja visa sig  :-)
Efteråt for vi och uppvaktade svärmor där vi träffade en hel del med släktingar.
Mina underbart vackra morsdagsrosor från barnen och maken . Tusen tack för dem :-) 

lördag 9 maj 2015

Blommor...igen !

Det har inte hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna. Jag har jobbat , varit på skolning och arbetat i trädgården.Nu har jag ledig helg och tar dagen som den kommer.Maken jobbar natt hela helgen och när han slutar vaka på tisdagen så är det min tur att jobba 4 nätter , så man kan säga att vi "byter av varann" fast vi jobbar på olika ställen ;-)
 Idag har jag varit ut på en långpromenad och sen umgåtts med dottern medan alla män har varit och byggt på förrådet i skären. Nu bara väntar vi på att babyn skall börja komma ut och visa vem hon är :-) Jag hade gissat på att hon skulle födas idag  men det lär hon ju nog inte hinna göra nå mera idag.
 Imorgon ska vi fira morsdag och besöka våra kära mammor :-)
 Här är några foton som jag tagit med mitt nya macro objektiv som jag fick till min födelsedag . Det är en konst att lära sig att ta bra bilder och jag älskar att fotografera, så jag försöker lära mej mera hela tiden .


1. Pärlhyacinter  2. Scilla  3. Ormöga  4.Vårstjärna

1.Primula  2.Sibirisk pion (som aldrig har blommat förut och nu har tre knoppar) 3.Löjtnantshjärta
  4.Vita vårstjärnor  5.Tulpaner 

1. Pingstliljor ?  2. Påskliljor  3.Gullvivor och gulsippor  4.Vårkrage

fredag 1 maj 2015

Nu är semestern slut !

Några bilder från veckan som gått :


27/4  Skärilivet fortsätter.
Lady just hemkommen från morgonpromenaden :-)
 Vårstjärnorna blommar också här.
28/4  Idag kom grävmaskinen som skulle jämna upp gården och laga ut gruslass som vi beställt. Gamla dasset som skall bli vedskjul flyttades en bit bort och nu är det bara att börja bygga förrådet på den utjämnade marken. Grävmaskinsföraren fixade också till marken där mitt växthus är tänkt att byggas....nån dag :-)


Valborgsmässoafton !  Vi drack mjöd som en god vän lagat :-)  Dottern pyntade bl.a i grillstugan. Serpentiner och ballonger hör ju till vid Vappen. På sista bilden är de nya sittdynorna som jag köpte eftersom de gamla hade möglat i vinter. Nästan samma färg som de gamla och tjocka och bekväma att sitta på.


Lite byggande blev det innan alla var samlade och vi åt  vappenmat. Alla "barn" sov över natten vid skären och efter tunnabad så blev det plättar stekta över öppen eld i grillstugan Så gott och nu känner man sig som en tunna själv efter all god mat.
1 maj.  Vi vaknade efter en stormig natt till solsken och byggandet fortsatte. Jag har grävt upp gräs och ogrästorvor runt äppelträden och sått gräs istället.Grusgångarna börjar vara klara och nu väntar jag bara på att äppelträden skall börja blomma och gräset ska gro. Sen ska jag köpa lerkrukor och plantera pelargoner i dem och placera ut där de passar. Projekten tar aldrig slut men visst är det roligt att ha någonting att göra :-) Nu blir det att jobba tre veckor och sen har jag en vecka "mormorsemester". Ser fram emot det :-)