lördag 2 mars 2013

Avokado olja

Jag läste i en tidning för nån vecka sedan hur bra det är med avokadoolja. Det lär vara en riktig "föryngringsolja " för huden. Den tål att upphettas till 255 grader (olivoljan bara till 190 ) Mycket rik på E-vitamin. Är den oljan som innehåller störst andel enkelomättade fetter.Dessan fetter hjälper bl.a till att sänka kolesterolet.Innehåller höga halter av alfa-och betakaroten som skyddar mot hjärtsjukdomar och cancer. Den är också en utmärkt källa till Lutein som skyddar mot macular degeneration och blindhet.
Oljan lär vara god att doppa ett gott bröd i eller ringla över salladen och är idealisk att använda då man steker , grillar eller wokar grönsaker. 

Jag hittade Olivados avokado-citron olja i vår närbutik och köpte hem den. Jag har nu använt den i ett par veckor och tycker den är så bra :-)
Helt underbar att använda då man steker kycklingstrimlor tex. Avokado-citronsmaken känns bra i köttet då man äter det fast man bara använt lite av oljan.Jag har ringlat den på sallad.Jättegott det också. Jag som älskar olivolja måste medge att den har fått en konkurrent i mitt kök i form av avokado oljan. Testa och se vad ni tycker :-)

Bilden är googlad

4 kommentarer:

  1. hede har ja int hitta i våran s-market konstigt nog...måst far ti gerby å köp e för e låter gott, speciellt för me som int tycker om olivolja ;)

    SvaraRadera
  2. Har int hört om den förut...intressant ..ska måst kom å smak på den :)
    m

    SvaraRadera